ACTUALITATE

După 13 ani, Fitch scoate Grecia din categoria „junk”. Țara beneficiază din nou de un rating suveran de tip „investment grade”

Agenţia de evaluare financiară Fitch Ratings a îmbunătăţit ratingul suveran al Grecia la „investment grade” (recomandat pentru investiţii), după 13 ani în care calificativul a fost în categoria „junk”, transmite Bloomberg.

​Google și Apple au desemnat cele mai bune aplicații independente pe anul 2023, pe telefoanele cu Android și pe iPhone

Google și Apple au desemnat cele mai bune aplicații independente din anul 2023, pe telefoanele cu sistemul de operare Android, respectiv, pe iOS (iPhone).

ANPC a început controale la furnizori de legume şi fructe/ Au fost date amenzi de 140.000 de lei şi au fost oprite temporar de la comercializare două tone de fructe

Comisarii Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC) au început controale la furnizori de legume şi fructe şi până în prezent au fost date amenzi în valoare de 140.000 de lei. De asemenea, au fost oprite temporar de la comercializare două tone de fructe, până la remedierea deficienţelor de informare privind originea sau denumirea acestora, potrivit news.ro

Veniturile principalilor producători ruşi de gaze şi petrol au scăzut cu 41%, în primele 9 luni din an

Veniturile realizate de cei mai mari producători ruşi de gaze şi petrol au scăzut cu 41% în primele nouă luni din 2023, se arată în raportul de stabilitate financiară publicat joi de Banca Centrală a Rusiei, pe fondul declinului exporturilor şi al preţurilor, transmite Reuters, citat de Agerpres.

România inegală: Cinci lucruri la care stăm foarte bine în Europa. Și câteva la care suntem codașii ei

„Supraviețuim, dar asta nu se cheamă că trăim”, spune Ioana Apreotesei, angajată pe salariul minim într-o localitate din nordul-estul țării. „În ziua de salariu rămân instant fără jumătate din bani. Se duc pe abonamentul de telefon, pe chirie și pe utilități. Mai iau mâncare pentru o săptămână, iar cu 10 zile înainte de leafă rămân fără bani”, zice ea. Ioana spune un adevăr nerostit- chiar dacă Iohannis, Ciucă sau Isărescu i-ar spune că trăiește în cea mai bună Românie din ultima sută de ani, Ioana i-ar privi cu neîncredere.

Brazilia va intra anul viitor în OPEC+

Brazilia se va alătura influentei coaliţii petroliere OPEC+, care reuneşte unele dintre cele mai mari naţiuni producătoare de ţiţei din lume, potrivit ministrului brazilian al Energiei, Alexandre Silveira, citat de CNBC.

Județele în care bărbații se pot simți discriminați, fiind mai prost plătiți decât colegele de muncă

Diferențele salariale dintre femei și bărbați pot fi parțial explicate de factori măsurabili, cum ar fi nivelul studiilor, segregarea ocupațională și experiența profesională, există și factori greu de măsurat, cum ar fi discriminarea de gen, care pot contribui la discrepanțele veniturilor, scrie Pew Research În ciuda progreselor înregistrate, aceste diferențe continuă să existe. Cu câteva excepții.

Harta Secțiilor de Poliție din România - platformă gratuită cu informații detaliate despre fiecare secție, inspectorat sau direcție de poliție din țară

Asociația civică Code for Romania a lansat a opta soluție din Campania „Așteaptă-te, române. #PUTEM3000: prima” - o Hartă a Secțiilor de Poliție din România - SectiiDePolitie.ro - platformă gratuită de acces la informații detaliate despre fiecare secție, inspectorat sau direcție de poliție din România, disponibilă în limba română, engleză și ucraineană.

Șeful Microsoft dă asigurări că la OpenAI nu există nicio inteligență artificială super-inteligentă

Președintele gigantului tech Microsoft, principalul susținător financiar al companiei OpenAI, a declarat miercuri că nu există nicio șansă ca o inteligență artificială super-inteligentă să fie creată în decursul următoarelor 12 luni, relatează Reuters.

Următoarea generație de miliardari ai planetei are mai mulți bani din moșteniri decât din muncă

Noii miliardari ai planetei s-au îmbogățit mai mult din decesele rudelor lor decât din propriul spirit antreprenorial și muncă, arată un nou raport al băncii elvețiene UBS, citat de The Guardian.

EUROSMART S.R.L.

Sediul: Str. Bucureşti nr. 96-98, Bloc D2, Sc. B, Et. 1, Ap. 13

Localitatea: Alexandria; Cod poştal: 140073

Judeţ: Teleorman

Mobil: 0728.844.274

Telefon/Fax: 0347.801.406

e-mail: socolgeorge@yahoo.com
office@euro-smart.ro
georgesocol@euro-smart.ro

Pentru informaţii şi date suplimentare va rugăm să completaţi următorul formular de contact:

Formular de contact

Datele dumneavoastră

Informaţii

Ce servicii vă interesează?

Aţi mai depus solicitări finaţare?