ACTUALITATE

Joi pe masa Guvernului: Un miliard de lei în plus la schema de ajutor de stat pentru investițiile majore în economie. Lista proiectelor depuse

Guvernul vrea să aprobe joi suplimentarea cu un miliard de lei a bugetului schemei de ajutor de stat pentru investițiile cu impact major în economie, de la 6,38 miliarde de lei în prezent la 7,38 miliarde de lei. Motivul: 192 de cereri de finanțare depuse recent de investitori, în domenii precum industria alimentară, material de construcții, piese auto și producția de hârtie.

Proiectul primei rectificări a fost modificat și urmează a fi adoptat joi de Guvern. Ce e diferit: tăieri de la Sănătate, Fondul de rezervă. Mai mulți bani la PNDL

Guvernul a modificat proiectul primei rectificări bugetare, conform noilor documente publicate pe site-ul Secretariatului General al Guvernului. Practic, dacă ne uităm, sunt alte cifre. Modificări sunt în multe locuri, așa cum veți vedea mai jos.

Sondaj BNR: Băncile înăspresc creditarea / Cele mai riscante sectoare economice pentru bancheri

Într-un context caracterizat de deteriorarea perspectivei economice pe termen scurt și mediu, băncile din România au înăsprit considerabil standardele de creditare în al doilea trimestru din acest an, atât în cazul împrumuturilor acordate populației, cât și al celor acordate firmelor, arată BNR. Pentru toamnă, băncile anticipează continuarea înăspririi standardelor de creditare.

Euroins, pierdere netă de 18,8 milioane lei din vânzările RCA în 2021: Ce daune a plătit și cât de solvabilă ar fi compania - raport

Euroins, cea mai mare companie locală de asigurări după falimentul City Insurance, avea anul trecut peste 2,1 milioane de clienți și a încheiat anul cu o pierdere netă de peste 18,8 milioane lei din vânzările RCA, semnificativ mai mică decât pierderi de aproape 220 milioane lei în 2020, arată raportul anual al companiei. Asigurătorul susține că are suficiente fonduri proprii pentru a acoperi necesarul de capital de solvabilitate.

Fuziunea fostului Romtelecom cu Orange: Ce firme ar putea să ofere consultanță juridică statului și pe ce bani

Ministerul Digitalizării, condus de Sebastian Burduja, a aflat cine și pe ce bani ar putea să ofere consultanță juridică statului român în procesul de fuziune dintre fostul Romtelecom (ex Telekom Romania Communications, unde statul deține 46% din acțiuni) și Orange România.

evoMAG atrage o investiție de 2 milioane de euro de la Catalyst România

Retailer-ul evoMAG atrage o investiție de 2 milioane de euro de la Catalyst România, una dintre cele mai importante firme de capital de risc axate pe tehnologie. Investiția susține extinderea evoMAG pe piețele online interne și internaționale și accelerarea dezvoltării în offline, prin inaugurarea a două noi showroom-uri. evoMAG estimează o cifră de afaceri de circa 40 de milioane de euro în 2022.

Vine o iarnă cumplită: fabrici care se închid, șomaj și oameni care rămân în beznă și frig dacă Guvernul nu ia măsuri - șeful Alro / Schema de compensare, "o fraudă a banului public de dimensiuni colosale"

Iarna viitoare va fi una cumplită şi vom vedea preţuri uriaşe la energie, fabrici care se închid şi oameni care rămân în beznă şi frig, pentru că nu îşi vor putea plăti facturile, dacă Guvernul nu ia de urgenţă măsuri, a declarat Marian Năstase, preşedintele Consiliului de Administraţie al Alro Slatina, într-un interviu acordat Agerpres.

​Secretar de stat din Ministerul Finanțelor: Ordonanța privind plafonarea prețurilor la energie va fi modificată și urmează o nouă rectificare bugetară la final de octombrie

Ordonanța privind plafonarea și compensarea prețurilor la energie (OUG 27/2022) ar urma să fie modificată, potrivit declarațiilor secretarului de stat în Ministerul Finanțelor, Daniela Pescaru.

Economiștii șefi din bănci, surprinși de creșterea peste așteptări comunicată de Statistică

”Altă surpriză privind creșterea PIB”, scrie economistul-șef al BCR în titlul unui raport destinat investitorilor. „Creșterea PIB - surprinzător de puternică”, scriu și economiștii din departamentul de analiză al BRD. Economia României a crescut în primele 6 luni din acest an cu 5,8%, dar avansul din trimestrul al doilea este oarecum surprinzător, după ce mulți din indicatorii macroeconomici nu arătau deloc bine

Renegocierea PNRR: Cristian Ghinea îl acuză de sabotaj pe ministrul Marcel Boloș: A pus ochii pe proiecte de 4,2 miliarde de euro din PNRR la care vrea să renunțe?

Cristian Ghinea l-a acuzat miercuri pe Marcel Boloș, ministrul Investițiilor și Proiectelor Europene că ar sabota PNRR printr-o ordonanță de urgență scoasă în consultare publică ce ar slăbi mecanismele de control din PNRR, tocmai când Comisia Europeană a amânat plata a 3,6 miliarde de euro. În plus, Ghinea ridică semne de întrebare și față de declarațiile lui Boloș pentru HotNews.ro legate de economii de 4,2 miliarde de euro prin restructurarea împrumutului din PNRR.

EUROSMART S.R.L.

Sediul: Str. Bucureşti nr. 96-98, Bloc D2, Sc. B, Et. 1, Ap. 13

Localitatea: Alexandria; Cod poştal: 140073

Judeţ: Teleorman

Mobil: 0728.844.274

Telefon/Fax: 0347.801.406

e-mail: socolgeorge@yahoo.com
office@euro-smart.ro
georgesocol@euro-smart.ro

Pentru informaţii şi date suplimentare va rugăm să completaţi următorul formular de contact:

Formular de contact

Datele dumneavoastră

Informaţii

Ce servicii vă interesează?

Aţi mai depus solicitări finaţare?