ACTUALITATE

​VIDEO Trenurile de noapte - O poveste cu mistere și declin, dar și despre prezentul în care unele trasee revin

Trenurile de noapte erau extrem de importante în anii 60' și 70', pe atunci fiind folosite pe scară largă. Din mai multe motive în anii 80' a început declinul lor, iar după 2000 s-a accentuat și mai multe țări europene le-au scos cu totul. În estul Europei sunt multe trenuri de noapte, în centru o țară este campioană la gestionarea lor și mai multe state discută reintroducerea acestor trenuri. În articol puteți citi despre aura de mister a trenurilor de noapte, despre cele mai lungi rute și despre obstacolele ce stau în calea revenirii lor.

Noul sistem Google pentru testarea programatorilor, disponibil pentru firme

Firmele de IT pot folosi un nou sistem de testare a programatorilor la interviurile tehnice de angajare, denumit Byteboard, lansat de compania Google.

Firmă IT israeliană, capabilă să intre în datele personale de pe serverele Apple, Google, Facebook, Amazon şi Microsoft

O firmă IT israeliană, suspectată că a produs un soft de spionaj care a vizat WhatsApp, le-a transmis clienţilor că dispune de tehnologie care poate accesa datele personale de pe serverele companiilor Apple, Google, Facebook, Amazon şi Microsoft, afirmă surse citate de cotidianul Financial Times.

Huawei: Sistemul de operare "misterios" nu va înlocui Android

Huawei vrea să păstreze în continuare Android pe telefoanele sale mobile, iar propriul sistem de operare, Hongmeng, la care lucrează compania chineză, este de fapt unul industrial și nu-l va înlocui pe cel de la Google, a declarat un vicepreședinte al producătorului asiatic de dispozitive mobile, citat de agenția de știri China Nouă.

GSP: Angajații Telekom Sport au fost anunțați prin mail că vor fi concediați. Ce spune conducerea Telekom

Mai mulți angajați ai postului TV Telekom Sport au primit mail-uri în această dimineață din partea sindicatului în care au fost înștiințați că vor fi concediați, scrie GSP. Mail-urile conțin mai multe tabele cu posturile restructurate, dar și numărul exact de oameni care urmează să fie disponibilizați: în total 130 de posturi, scrie publicația. Contactati de HotNews.ro, oficialii Telekom România au spus că sunt în negocieri cu sindicatele în legătură cu cei 692 de angajați care vor fi concediați, iar că în privința canalelor Telekom Sport, acestea vor continua să difuzeze conținut sportiv și emisiuni tematice.

Omul de afaceri Dragoş Anastasiu vinde o parte din Grupul de turism Eurolines


Grupul de turism Eurolines, deţinut de Dragoş Anastasiu, va ceda către DER Touristik Group, parte a Grupului german Rewe (care deține și magazinele Penny), toate activităţile de turism - turoperare, retail, business travel şi incoming - care, în acest moment, se derulează pe trei companii distincte, transmite Mediafax.

Aplicația de autocare FlixBus a primit o finanțare de 500 milioane Euro

Startup-ul german de mobilitate FlixBus, supranumit "UBER-ul autocarelor", care activează și în România, a primit o investiție importantă, potrivit unui comunicat, transmis, vineri, de firmă către StartupCafe. Runda de finanțare se ridică la 500 de milioane de euro, potrivit Reuters.

​EXCLUSIV Ministerul Educației riscă să plătească de la bugetul de stat toți cei 165 milioane de lei pentru internet wireless în școli

Ministerul Educației, condus de Ecaterina Andronescu, riscă pierderea fondurilor UE nerambursabile alocate pentru platforma națională de internet wireless în școli. Contractul, în valoare de 165 milioane de lei, tocmai a fost atribuit prin licitație, dar fiind implementat prin fonduri UE este condiționat de implementarea altor două platforme naționale asumate de Ministerul Educației: Catalogul Electronic și Biblioteca Virtuală, pentru care nu au fost semnate încă cererile de finanțare. Vezi în articol avertismentul transmis încă din luna aprilie de Ministerul Fondurilor Europene.

#ElectricRomânia, ziua 6: BMW i3 din caravană, diferit de cel de-acasă

Deși am peste 20.000 km parcurși la bordul a vreo șase modele BMW i3 diferite (dintre care unul REx și unul i3s), acest model de la BMW continuă să mă surprindă. În primul rând autonomia versiunii 120 Ah din caravana #ElectricRomânia este impresionantă (300-400 km, pe DN). În al doilea rând, am descoperit niște diferențe față de modelele pe care le-am condus anterior (implicit și față de mașina mea de acasă, un i3 94 Ah din 2018). Despre toate acestea, în articol.

Fondatorul unui hub co-working a scos 700 de milioane de dolari din firmă, înainte de listarea pe bursă

Unul dintre fondatorii WeWork, o mare companie americană care deține spații de co-working, folosite de antreprenorii cu firme mici să-și împartă costurile cu birourile, a scos peste 700 de milioane de dolari din firmă înainte de listarea acesteia pe bursă, scrie Wall Street Journal.

Automatele, precum cele de cafea, trebuie să aibă case de marcat. Ce spun patronii din industrie: Costurile se vor vedea în prețul produselor

Automatele, precum cele de cafea sau snacksuri, trebuie dotate cu case de marcat cu memorie fiscală, potrivit Legii 136/2019, publicate ieri în Monitorul Oficial. Cum îi afectează noua lege pe cei care fac afaceri cu astfel de aparate, care vor fi costurile și cine le va suporta.

Finanțele fac angajări la departamentul care se ocupă de informatizarea ANAF

Ministerul Finanțelor Publice (MFP) vrea să angajeze 11 persoane la Centrul național pentru informații financiare, care se ocupă de informatizarea ANAF.

Condiții de îndeplinit, dacă vrei să mai faci un ban pe Uber (consultanți)

Românii care vor să mai facă un ban pe Uber, Bolt sau alte platforme de ridesharing trebuie să îndeplinească o serie de condiții, impuse prin ordonanța de urgență 49/2019, reamintește o echipă de consultanți, într-un raport remis StartupCafe.ro.

De unde provin cei 360 de investitori care au împrumutat România cu încă 2 miliarde euro

Ministerul Finanțelor Publice a încasat fondurile aferente celei de a doua emisiuni de euroobligațiuni din anul 2019 în valoare de 2 miliarde euro, reiese dintr-un comunicat de presă al instituției.

Adrian Bența: Automatele, precum cele de cafea sau snack, trebuie dotate cu aparate de marcat cu memorie fiscală

În Monitorul oficial din data de 17 iulie 2019, a fost publicată Legea nr. 136/2019, ce modifica legislatia caselor de marcat fiscale. Principala modificare constă în abrogarea excepției de a nu se utiliza casa de marcat fiscală pentru vânzările de bunuri prin mașini automate, la care încasarea se realizează prin cititoare de carduri bancare sau prin încasarea automată de bancnote, susține consultantul fiscal Adrian Bența.

EUROSMART susţine investiţiile fermierilor prin întocmirea documentaţiilor complete pentru accesarea Fondului European pentru Agricultură şi Dezvoltare Rurală (FEADR) ce se derulează în perioada 2007-2013.
Floarea soarelui Venim în sprijinul celor care activează în domeniul agriculturii, infrastructurii, procesării, industriei, turismului, serviciilor, precum şi celor care prin activitatea lor au legătură cu aceste domenii, prin oferirea unor informaţii absolut necesare cu privire la fondurile post aderare pentru agricultură şi dezvoltare rurală precum şi la procedura de lucru în vederea accesării acestora.
Informaţii relevante pentru persoanele şi investitorii care îşi desfăşoară activitatea în domeniul agriculturii şi dezvoltării rurale:
• Din punct de vedere al structurării documentaţiei de finanţare,
Programul FEADR nu diferă cu mult faţă de structura documentelor care era valabilă pentru Programul Sapard; Detalii...
Principalii paşi pentru realizarea unui proiect de succes în vederea accesării Programelor de Finanţare din cadrul Instrumentelor Structurale:
• Primul pas pe care trebuie să-l realizaţi este sa va stabiliţi planul de investiţii necesar dezvoltării societăţii dumneavoastră. Detalii...